Over ons

Historie

Start in 1855

Waar P.J. Endenburg startte met een zeilmakerij en tuigerij, is het nu uitgegroeid en gespecialiseerd in toepassingen voor staalkabels over de hele wereld. Endenburg laat al ruim 160 jaar zien dat de sleutel tot een succesvol bedrijf niet zit in alsmaar groter, maar in alsmaar beter, met je tijd meegaan en inspringen op nieuwe ontwikkelingen.

Ondanks of beter misschien wel dankzij ‘haar hoge leeftijd’ is Endenburg een springlevend en hedendaags bedrijf, dat klaar is voor de toekomst. De wereld veranderd, zo ook de markt voor bedrijven als Endenburg. En vaak sneller dan je denkt. Op die veranderingen anticiperen en weten waar de toekomst voor Endenburg ligt is vanzelfsprekend een regelmatig terugkerend onderwerp. 

Oprichter P.J. Endenburg (1834-1893) start als zeilmaker en scheepstuiger en leverancier van alle materialen voor zeilschepen.
P.J. Endenburg kreeg samen met zijn vrouw 9 kinderen samen. Na het overlijden van hun vader zetten de zoons het bedrijf voort. Met name M.J.A. Endenburg (1873-1935) en P.J. Endenburg jr. (1879-1923) hebben zich voor het bedrijf ingezet.
Het pand aan de Westhaven 65, beter bekend als Huize Endenburg wat één van de oudste huizen van Gouda is, wordt te klein. Er worden panden aan de Veerstal en de Peperstraat aan de bedrijfsruimte toegevoegd.
Een dochter van M.J.A. Endenburg, Maria Petronella Endenburg (1905-2004), trouwde met de heer L.H. van der Molen (1899-1988) en laatstgenoemde werd in 1930 de nieuwe directeur. Tot 1982 had hij de dagelijkse leiding, daarna bleef hij betrokken bij het beheer van het onroerend goed
Zoon L.H. (Leo) van der Molen jr. (1933-1985) volgden zijn vader op en leidde het bedrijf tot zijn overlijden. Daarna volgde een periode waarin de familie van der Molen wel eigendom van het bedrijf had, maar niet in de directie vertegenwoordigd werd.
In 1990 wordt ook het pand met uitbreiding aan de Westhaven wat klein en verhuist het bedrijf naar een bedrijventerrein aan de Nijverheidsstraat aan de rivier de Gouwe.
De zoon van Leo, Marcel van der Molen, is nu één van de directeuren van Endenburg. Het bedrijf presenteert zich dan ook nog altijd met trots als familiebedrijf. Zo zijn Marcel’s zonen, Sjoerd en Kaj, inmiddels ook onderdeel van het team.
1855
1893
1911
1930
1982
1990
Heden

Missie

Over Endenburg

Endenburg is een vertrouwde naam in de bouw, transport en industrie. Als kwaliteitsleverancier hebben veel bedrijven reeds de weg naar Endenburg gevonden.

Het specialisme zit niet alleen in de levering van hoogwaardige materialen, maar de specifieke kennis waarmee gecertificeerd maatwerk gerealiseerd wordt. Materialen worden zowel in de eigen werkplaatsen als op locatie gekeurd volgens de geldende normen. Als voorraadhoudend importeur van een aantal gerenommeerde merken kan Endenburg snel leveren.

Het is een plezierige organisatie met korte lijnen. Endenburg zit bovendien dicht op de praktijk van haar klanten; in combinatie met partnerships met producenten draagt dit bij aan een actieve ontwikkeling van materialen. Met haar ruim 155 jarige historie, staat Endenburg met beide benen in de toekomst.

Our Team

Expert Professional

Richard Beaty

General Manager

Barbara Campbell

Chief Engineer

Dwight Birley

Head Engineer

Chauncey Edwards

Architecture Designer

Aanbod

Zorgvuldige services & inspecties voor al uw hijs- en hefmaterialen.

Producten

Groot en divers aanbod van hijs- en hefmiddelen voor verschillende branches.

Certificering

Wij certificeren uw hijs- en hefmiddelen na zorgvuldige inspectie zodat u veilig kan gaan werken.

Testimonials

Our Clients Say About Us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam nec diam blandit, fringilla orci eu imperdiet orci. Nam porttitor eu dolor quis blandit.

Walter M. Bing Manager

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam nec diam blandit, fringilla orci eu imperdiet orci. Nam porttitor eu dolor quis blandit.

Shams W.Pawel Founder & CEO