Testafdeling

Eigen testafdeling voor het keuren van hijsmaterialen

Veiligheid en kwaliteitsborging maken onlosmakelijk deel uit van ons leveringsprogramma. Het testen en certificeren van materialen is een belangrijk onderdeel van onze diensten. Dit wordt uitgevoerd volgens de TCVT-richtlijnen. 

 

Hijsmaterialen keuren op locatie en in eigen werkplaats

Keuringen vinden zowel op locatie plaats (scheepswerven, bouwkranen) als in de eigen werkplaatsen. Inhouse beschikt Endenburg over een verticale trekbank en alle benodigde gereedschappen om reparaties uit te voeren. We houden altijd voorraden aan van nieuwe onderdelen en de meest gebruikte reserve-onderdelen. Hierdoor zijn we in staat uw product direct te kunnen repareren. Endenburg keurt naast hijs- en hefmiddelen bijvoorbeeld ook tuikabels, valbeveiligingen, zwemvesten, elektrische arbeidsmiddelen (conform NEN 3140), ladders, trappen, rolsteigers (conform NEN 2484) etc.

 

Nieuwe methode voor hijsmaterialen keuren

Endenburg werkt met een nieuwe methode om te keuren. Zodra er iets gekeurd is in de werkplaats, voert de keurmeester op een tablet de uitslag in. Hierdoor zijn producten direct klaar om te worden opgehaald of verstuurd. Daarmee is niet alleen onze flexibiliteit gewaarborgd. Ook heeft het systeem grote voordelen op het gebied van snelheid, kwaliteit, kostenbesparing en bovenal veiligheid.

 

Keuren volgens TCVT-richtlijnen

Zowel nieuwe en geassembleerde materialen als bestaande materialen worden volgens de geldende TCVT-richtlijnen en onder classificatie gekeurd. Op locatie verricht Endenburg zowel onderhoudsinspecties (periodiek zoals per kwartaal) als materiaalkeuringen. We werken samen met diverse classificatiebureaus, zoals Lloyd’s Register, Germanischer Lloyd, American Bureau of Shipping, Det Norske Veritas, Bureau Veritas en Registro Italiano Navale (RINA).